Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur för själen enligt Traditionell Kinesisk Medicin (Tcm)


Din behandling är unik och anpassad efter livshändelser som påverkar balans och obalans i kropp och själ. Kinesiska medicinen ser människan som en helhet. Vid en behandling balanserar jag kropp och själ så ett fritt flöde av energi kan ske igen. 


Vi samtalar om ditt liv och jag lyssnar in vad du har varit med om. Känner på puls och tunga enligt Tcm för att få ytterligare vägledning vilken sorts behandling du behöver.


Akupunktur enligt Tcm är en fantastisk metod att skapa kraft och energi. Bidrar till att hjälpa kroppen att frigöra stress och oro. Många söker mig vid utbrändhet för att stilla stressen och återfå orken. Kropp och själ får mer energi och din inre kraft kommer tillbaka. Att stödja kroppen vid all känslomässig stress och livshändelser gör att vi lättare kan hantera det livet har med sig.


Mitt fokus med akupunktur enligt Tcm är för att jag mött så många utbrända människor, mest kvinnor som har sökt min hjälp för att återfå kraft och energi. Akupunktur är ingen qvickfix när kroppens energidepåer är uttömda men ett effektivt sätt att lugnt och stilla fylla på med energi, kraft, glädje så det skapas lugn och ro i kroppen. 


Din kropp kan behöva komma till ro så du sover bättre på nätterna och kan hantera livet utifrån ett annat perspektiv, du kan bättre lyssna in din själ och höra din inre röst.


Många jag möter är i en stor förändringsfas, separation, mist nära anhörig, blivit av med jobbet. Alla dessa livsfaser är tunga att ta sig igenom. Akupunktur är ett fint stöd och ger kraft att bära och hantera sorgen, så du orkar ta ett steg i taget framåt i livet.


Du kan kombinera akupunktur med ICT.


Koppning

Koppning utförs med antingen glaskoppor eller gummikoppor.

Koppor ökar blodgenomströmningen och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Musklerna slappnar av och huden aktiveras. Ibland kan koppor användas för att rena energisystemet både fysiskt och psykiskt. Alla våra livshändelser finns inlagrade även i kroppen, spänningar och minnen kan ibland släppa taget vid koppning.